توصیه های طب سنتی برای فصل بهار
توصیه های طب سنتی برای فصل بهار
توصیه های طب سنتی برای فصل بهار را غلامرضا کردافشاری، متخصص طب سنتی به شرح زیر توضیح می دهد:
مزاج فصل بهار
بهار بهترین و معتدلترین فصل درمیان فصول چهارگانه است.
هوا در بهار به تدریج گرم میشود و سرمای زمستان تحلیل می رود.مزاج بهار گرم و تر است و گرما و رطوبت برای حفظ سلامتی لازم و ملزوم یکدیگرند.
در فصل زمستان به علت سرما، مواد زائد در بدن منجمد شده و باقی می مانند و در بهار که هوا کمکم گرم میشود، این مواد زائد به تدریج ذوب شده و به حرکت در میآیند.
به همین دلیل بیماریهای قدیمی دوباره در بهار قد علم میکنند و اگر عضوی از بدن ضعیف باشد، مواد زائد به آن حمله کرده و در آن تجمع پیدا میکنند.
گاهی نیز مواد اضافی به سمت پوست هجوم میآورند تا بلکه از آنجا راهی برای خروج بیابند.
به همین دلیل بروز دملها و جوشهای پوستی در این فصل شدت مییابد. اطبای طب سنتی توصیه میکنند که قبل از اینکه این مواد اضافی برای بدن مشکلی ایجاد کنند
بهتر است که راه خروج آنها از بدن باز شود.
مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن میشود و چون مزاج فصل بهار هم گرم و تر است، مصرف بیش از حد گوشت باعث ایجاد بیماری در بدن میشود
راههای دفع سموم بدن در فصل بهار
راههای متعددی برای خروج مواد اضافی وپاکسازی بدن وجود دارد. یکی از مهمترین این راهها،دفع آنها از طریق مدفوع است؛
بنابراین در کسی که دفع مدفوع به خوبی صورت نمیگیرد و دچار یبوست است، مواد اضافی راه مناسبی برای دفع ندارند و در نتیجه در بدن تجمع مییابند.
برای برطرف کردن یبوست،مصرف مواد غذایی ملین مانند آلو، تمرهندی، هویج، مویز وانجیر مناسب است واستفاده از داروهای مسهل مانند:
فلوس نیز تحت نظر پزشک طب سنتی به پاکسازی بدن از مواد زائد کمک میکند.
پرهیزات غذایی در فصل بهار
مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن میشود و چون مزاج فصل بهار هم گرم و تر است، مصرف بیش از حد گوشت باعث ایجاد بیماری در بدن میشود.
همچنین بهتر است در فصل بهار از خوردن غذاهای شور و غلیظ مانند کلهپاچه، گوشت گاو، خامه و ماست ترش پرهیز کرد.
غذاهای کنسروی، مانده و پرخوری نیز در این فصل بسیار مضر است.
مصرف خوراکیهای لطیف مثل گوشت پرندگان و تخممرغ آبپز عسلی و نوشیدن شربتهای خنک مثل شربت غوره، انار و سکنجبین در این فصل توصیه میشود
توصیههای غذایی در بهار
علمای طب سنتی عقیده دارند که در فصل بهار باید به تلطیف غذا پرداخت. تلطیف غذا ممکن است در ذهن این معنی را ایجاد کند که باید غذایی خورده شود که از آن خون رقیق تولید شود.
یا ممکن است کسی با شنیدن این کلمه فکر کند که باید غذای کمتری در این فصل مصرف کرد درحالیکه مقصود از تلطیف غذا هیچکدام از دو معنی فوق نیست.
غذاهایی که خون رقیق در بدن تولید میکنند، اغلب طبیعت گرم دارند و مصرف غذاهای با طبیعت گرم در این فصل مناسب نیست.
بلکه باید غذاهای غلیظ و با طبیعت سرد مصرف شود تا هیجان و رقت اخلاط و مواد را تعدیل کند.
گرسنگی باعث تحریک بیشتر اخلاط میشود.پس کم کردن مقدار غذا نیز در بهار صحیح نیست؛
اما منظور از تلطیف غذا این است که غذایی خورده شود که هر چند از لحاظ مقدار زیاد است اما ارزش غذایی کمی دارد.
مثل میوهها و سبزیجات.
در واقع باید با مصرف مقدار زیاد غذا با ارزش غذایی (کالری)کم،دستگاه گوارش را فریب داد و سرگرم کرد تا خیال کند که غذای زیادی مصرف شده
ولی در واقع مواد زیادی وارد عروق نشود و به هیجان اخلاط و مواد نیفزاید.
بنابراین باید به طبیعت فرصت داد که مواد اضافه را آماده کرده و از بدن دفع کند. مصرف خوراکیهای لطیف مثل:
گوشت پرندگان و تخممرغ آبپز عسلی و نوشیدن شربتهای خنک مثل شربت غوره، انار و سکنجبین در این فصل توصیه میشود.
پک های پاکسازی در فصل بهار
برای این منظور کارشناسان طب سنتی تیم دکتر تغییر علاوه بر طراحی پکهای ترکیبی متشکل از دمنوشها،روغنها و دانه های گیاهی برای پاکسازی بدن:
توصیه های طب سنتی در فصل بهار را نسبت به وضعیت افراد پیشنهاد و ارائه می دهند.
این پکهای پاکسازی بعد انجام مشاوره رایگان با مشتریان عزیز ابتدا در قالب پیشنهاد ارائه می گردد
بعد تصمیم نهایی مخاطبین عزیز و درخواست ثبت سفارش و تحویل محصولات: دوره ای رایگان پاکسازی درشبکه های اجتماعی براشون برگزار می شود.
این دوره ها بصورت مجازی (آفلاین و آنلاین ) برگزار و به همراه استفاده از پکهای پاکسازی تهیه شده سایر توصیه های فصل بهار نیز در قالب برنامه های سبک زندگی و اصلاح سبک غذا ارائه می گردد.
مشاوره رایگان برای تهیه پکهای پاکسازی بدن
- ir.in.a.202.0ko.bzar2.0.20
- فروردین 18, 1399
- 1071 بازدید